Welkom op ons web

Home » Ons treffen 2022

Ons 3 de Treffen op Zaterdag 24 en Zondag 25 September 2022 Enkele speerbeelden van onze Rit 24 & 25 SeptemberAan alle Motorrijders (Sters)

Aangezien er al heel wat commotie is ontstaan ivm bepijlen of niet bepijlen van een Motor treffen

Heb ik mij genoodzaakt gezien dit eens echt grondig ter harte te nemen.

En al heel wat diensten heb aangeschreven voor een correct antwoord op mijn vraag.

Ik doe bij deze korte omschrijving en hoop dat jullie als motorrijder het inzicht krijgen wat een organisatie van een motortreffen inhoud.

Rit op GPS :

Is totaal vrij van rijden zonder aanvraag bij iedere gemeente ,wel aanvraag voor het treffen zelf aan het gemeentebestuur van burgemeester en scheppen waar het  vertrek en aankomst plaatsvind .

Dat verschillende diensten op de hoogte kunnen gebracht worden. Alle info verkrijgbaar bij ieder gemeente.

Rit bepijld :

Ieder gemeente moet schriftelijk aangeschreven worden voor toestemming van het bepijlen van de rit min 2 maand voor het treffen .En dit normaal met stratenplan waar de rit het grondgebied treft. (meestal max 48 uur voor de rit pijlen aanbrengen en ten laatste 24 na het treffen verwijderen)

Er zijn heel wat gemeenten die gewoonweg geen toestemming geven tot bepijlen ,en worden wij als organisatie genoodzaakt onze rit aan te passen aan de noden van de wetgeving.

Dus gaat naar menig het mooie van een rit verloren.

Wat ook voor mij heel belangrijk is wat gebeurd er bij toch bepijlen zonder aanvraag en toestemming van betrokken gemeente indien er een ongeval plaats vindt !!! op het grondgebied waar geen toestemming is verleend en wees er maar van overtuigd dat dit een juridische strijd tot gevolg zal hebben .

Ik heb alvast de raad gekregen van politie en verzekering maatschappij niet te bepijlen en zoals in het verleden ons treffen te laten verlopen enkel met gpx bestand.

Dus na 3 maand opzoek werk en heel wat mails en gesprekken ,weet ik zeker wat ons te doen staat om onze bezoekers met een gerust Hart aan het treffen van “Second Life Moto Friends” te laten deelnemen .